неділю, 23 липня 2017 р.

Історії Яськи. Кухня може бути чудовим місцем 4






"Кухня може бути чудовим місцем" ("Пробудись!", 8 січня 1997року). Продовження


Сімейна єдність
Безсумнівно, до найбільших благ, які народжуються на кухні, можна віднести єдність сім’ї та її цінності. Ви, можливо, помічали, що у деяких сучасних родинах кожен займається власними справами і не часто спілкується з іншими. За таких умов дім може стати просто готелем або гуртожитком. Але коли члени сім’ї готують разом, то, ймовірно, вони будуть і їсти разом, і прибирати разом. Це створює нагоду для регулярного спілкування і співпраці та допомагає підтримувати стосунки. «Часто найцікавіші розмови я провадила зі своїми синами над кухонною мийкою»,— пригадує одна мати. А Герман, батько-християнин, додає: «Ми навмисне декілька років не купляли машини для миття посуду, щоб мити й витирати посуд вручну. Наші сини мали завдання по черзі витирати посуд. Кращого часу для невимушених розмов годі було й знайти».




Так, час, який ви проводите на кухні зі своїми дітьми тиждень за тижнем, рік за роком, допомагає їм розвивати духовні цінності та побожні риси. Саме в такі хвилини, коли батьки і діти перебувають разом, невимушено виникають щирі розмови і дитяче серце непомітно вбирає батьківську науку. Таке навчання може позитивно вплинути на ціле життя дитини, бо у Приповістей 22:6 (Деркач) говориться: «Навчай малого на добру путь, якою він має йти, і коли він постаріє — не зверне з неї».
Отже, якщо ви маєте дітей і шукаєте можливостей проводити з ними більше часу, чому б не запросити їх допомогти вам спекти печиво або й приготувати цілий обід? Ви переконаєтеся, що спільна праця на кухні допоможе вам не тільки годувати родину, але й водночас плекати родинні стосунки. 


***

Хіба не чудово, щоб цілою сім'єю приготувати щось смачненьке та весною податися на пікнік, щоб під час пробудження природи милуватися першими квітами?

Влітку дехто з батьків намагається поєднати відпочинок та спілкування з дітьми з корисними справами. Діти з радістю дізнаються щось про різні рослини та ягоди, що приносять нам задоволення та радість. 
 Ароматні дари лісу

А вже восени можна подумати про заготівлю чогось смачненького на зиму.

Жива Книга



Яким чином Біблія оживає? Один із способів - це уява. У Біблії описано як жили люди за давніх часів. Якщо ми ретельно будемо зважати на, здавалося б,  незначні дрібниці, то перед нашими очима повстануть реальні картини. І це не лише завдяки опису характеру людей, адже багато що можна дізнатись з деталей повсякденного життя. 
Юдея за часів Ісуса.Уявіть, що ви сідаєте у затінку після виснажливої праці спекотного дня.
Щойно зібрані плоди наповнюють п’янкими  ароматами будинок та невеличке подвір’я. Запах свіжоспеченого хліба манить. Усе це барвисте розмаїття захоплює красою.
Живучи у сучасному світі ми рідко замислюємось над тим, яких зусиль слід було докладати щоб задовольнити свої основні потреби. Згадуються слова молитви: "Хліба нашого насущного дай нам сьогодні"
 (Матвія 6:11).

«Що нам їсти?»