вівторок, 26 грудня 2017 р.

Роздуми поважної пані


     
Як відповісти дітям на здавалось би прості питання? Як дехто відповідає на такі запитання: хто усе створив? Чи, скажімо, для чого існує цей світ? Або
звідки беруться діти? 

Ви переглянули ці питання і  можливо, посміхнулись? Можливо, ви вигадували усілякі історії, щоб пояснити малюкам щось важливе. Хоч які були б цікаві історії батьків, але вони залишаться казками та вигадками далекими від життя, якщо не ґрунтуються на реальності. Чи будуть вони корисними?  Зазвичай, деякі батьки не завжди знають, що відповісти дитині на здавалось би дитячі питання: «Чому … чому?  І питанням нема кінця…

Якщо батьки ігнорують допитливість дітей, то рано чи пізно батьки перестануть бути для них авторитетом і це не сприятиме довірливим стосункам. Коли дитина не отримує задовільних пояснень, то вона скоріш за все знайде інше джерело інформації, не завжди надійне, а може й небезпечне. Можливо, батьки не мають часу, або надмірно зайняті власними справами, є й такі, що й самі відповідей не знають.

В обов’язки батьків входить навчання дітей. Та чи можуть вони їх правильно навчати, коли і їх не навчили свого часу? В такому випадку вони й самі живуть навпомацки. 

Непевність сьогоднішнього світу часто примушує діяти наосліп. Через що ми опиняємось у безвиході. Це неможливо зробити лише здогадуючись про що не будь. Потрібні знання без яких не обійтися розповідаючи дитині хоча б про метелика.
мультик про те, звідки беруться метелики 


Отож, зважаючи на те, що наше життя набагато складніше за життя метелика то очевидно, що нам потрібно ще детальніше дослідити, а  значить, необхідні точні знання. 

Рідко хто з нас не любить мандрувати.
Збираючись у далеку подорож незнайомими країнами люди переважно, купують карти та намагаються розвідати щось про ті краї, а навіть, придбати путівник із достовірною інформацією. Переважно, з часом такі путівники стають застарілими та втрачають свою цінність.  І якщо ці путівники корисні лише для певної країни та лише на певний час, то є Путівник, що ним  кожен мешканець Землі може користуватись будь-коли та будь-де. Таким Універсальним Путівником є Біблія, дана нам Богом. Адже, саме в ньому є важливі речі, які докорінно можуть змінити і наше життя і життя наших дітей.  

Біблія як Путівник, допомагає орієнтуватися у цьому мінливому світі, і може дати кожній людині відчути задоволення від життя хоч де б ми не жили, чи в якій складній ситуації не опинились – ми отримаємо допомогу та захист від Бога. А ви вважаєте Біблію книгою від Бога? Чи вона є вашим надійним Путівником?
Ті люди, які використовують Біблію як Путівник переконані, що саме ця унікальна  книга розкриває таємниці життя, що можуть нас не лише здивувати, але й що важливіше, дати орієнтир на життєво необхідну мету, усвідомити свою роль у світобудові, стосунках з Богом та людьми. Завдяки цьому ми зможемо будувати своє життя, формувати свою нову особистість, яка віддзеркалює сутність нашого Творця.
Який з мультиків, що ви переглянули був би найбільш корисним для ваших дітей?
Як ви вважаєте, коли слід починати розповідати про усе це дітям?



Чому нам потрібен Путівник?





Немає коментарів:

Дописати коментар